STARSTABLEJENNY.BLOGG.SE

Jag kommer nu under typ 3-4 veckor testblogga på jens blogg! Kolla in häääääääääär ifall du vill fortsätta följa mitt liv!!!! 

Medryttare

Jag har fått äran att bli medryttare på ingen mindre än Alice Queenstreet's ponny.
Hon är super fin men ganska seg. Segheten kommer vi därimot jobba bort, enkelt. Jag tävlade championat med henne idag och vi kom 5:a! Det är verkligen en super fin häst som passar mig som handen i handsken.  Jag tror vi kan komma långt tillsammans. Jag kommer levla henne mycket eftersom hon bara är i level 4 och vi vill vinna championat så det kommer jag lägga mest fokus på men även uppdrag kommer göras med henne. Det ända tråkiga är att hon är sjukt lik Dreammagic. I hope you like her!

.


Redigerad bild

Åå jag är verkligen kär i denna bild!
Tycks?

Ålskar morgonar

Gud vad jag älskar morgonar. Det är så mysigt att fodra och sen rida. På morgonar är paddocken typ helt tom. 

Stilhoppning

 Tränade lite stilhoppning nu på kvällen. Gick faktiskt super bra. Tränade hos marley. Hon var inte super konsentrerade i början och krumbuktade, tror det kan bero på de nya hästarna men sen... gud så fin hon var!  Min lilla tjej. Hon hade inte nån bom ner. Super nöjd. Nu blire lite typ ähh jag vet inte riktigt. Eller jo kanske typ ut och springa. Aja vi ses senare eller imorn:)

Taggnings låtar

Vill du lyssna på musik innan för att verkligen få igång tävlings känslan innan championat? Jag har letat efter lite låtar och hittat de här:
  • #thatPOWER
  • Silhouettes
  • I love it
  • Die young
  • Scream & shout
  • We got the world

Fullt upp!

Har verkligen fullt upp just nu! Ska hjälpa den där typ tyska familjen vad de nu heter och så men när jag är färdig så kommer jag blogga. I promise you!

.


Vi älskar dig

Idag dog den finaste b-ponnyn i världen nämligen Quickboy. Du är otroligt saknad. Han dog av hjärtatack när han sprang i hagen eller det är vad de tror. Saknar han sjukligt mycket. Åå min fina. Så många minnen, så många skratt, så många tårar. Jag kommer ALDRIG sluta älska dig!
JAG SAKNAR DIG ÄLSKIE! SNÄLLA KOM TILLBAKA

Vill ha

Seriöst sitter och dräglar över hur snygga de är. Tänk den oranga till det oranga stora schabraket och typ svart resten. Sååååå snyggt!

bloggar sen

Bloggar mer sen för jag hjälper Helga och aa vad han nu heter med att leta efter Mr. Kembell som har lurat de att köpa övergivna sommar huset. Gud vad sur jag blir på han. Aja måste fortsätta nu!

hello bby

Åå hittade den här gamla outfiten när jag tittade igenom garderobern. Använde den typ hela tiden i somras fast med ett annat schabrak. Så många minnen med Jen azzå. Vi gjorde så mycket kul tillsammans hon i lila jag i rosa. 
PINK POWER
Favoriten. Förvänta er att jag kommer ha denna mycket nu framöver.

Dyra hästar?

Jag vet att jag skriver om det här lite sent MEN jag blir sjukt trött på alla som bara: "hästarna är ju super dyra" "åå kommer aldrig kunna köpa en häst de är så dyra". Visst det är dyrt men vad är det i verkligheten då? Det är inte direkt som att man går runt och köper hästar för en femkrona eller?! Hästar kan kosta flera 100.0000 på riktigt så varför gnäller vi om en häst kostar 800? Visst har du inte pengarna, spara. Är du dålig på att spara fine ditt fel, du väljer. Du väljer om du vill ha en häst eller om du inte vill ha det. Jag lovar! Vill du ha en häst tillräkligt mycket så kommer du spara eller iallafall försöka. Kom inte och säg "hästarna är så dyra jag har inte råd". Det räcker inte. Du kommer aldrig få som du vill ändå. Starstable kommer ändra priser på de lite kanske men aldrig kommer det svarta kosta 300. Starstable vill göra det verklighets troget och jag förstår de för hur kul skulle det vara om vattnet var lila och marken blå? På riktigt kan en häst kosta allt mellan 5000-500.0000. Fattar ni hur sjukt stor skillnad det är?
Gammal bild.
 
Jag vill inte att min blogg ska vara en gnällblogg men det ska vara en blogg där jag delar med mig av MINA åsikter och tankar kring starstable.

Min ponny

Nu ska jag ut och hämta min alldeles egna ponny som jag är så sjukt tacksam över att jag har!

Tävlings bidrag

Jag är med i tävlimgen på Jorviklife.blogg.se med den här bilden. 

kaos

Just nu är det kaos vid FGC. Hästar är taggade och ryttare rider fram i alla sorters gångarter. Försöker hålla mig ur vägen.

Dagens outfit

Detta är då dagens outfit. Älskar den! Turkos, rosa och svart. Lätt ny favorit. 
Utrustning: Träns:Valedale/ Sadel:Firgrove/ Schabrak:ingen aning/ Bendlindor:Fort Pinta.
Kläder: Hjälm:Fiskebyn/ Tröja:Fort Pinta/ Handskar: ingen aning/Jeans: Silvergladebyn/Stövlar: Marley tror jag.
Tycks? Jag är iallafall helt inlove<3

Inte fastna

När du har buggat så att du inte har ryttaren på hästen (alltså hoppa upp och samtidigt ringa hem) och ska hoppa av men inte vill få farligt fall eller dö som man så fint kallar det så ska du rida till ett hus och när du flyger upp så ska du gå mot huset. Detta dämpar fallet och du överlever. Jag gör alltid så.

Tävling

Har precis gått i mål på terängtävlingen med Dreammagic. Väntar på resultat just nu. Ska ta ut Silversoul sen. Vill rida igenom henne ordentligt, se hur Anna har påverkat henne. Fick film från träningen igår och shiit vad bra de passar. Helt sjukt. Om jag inte kan ha kvar henne så kommer hon säljas till Anna. Anna vill ju gärna köpa henne så jag får se vad jag tar för beslut. Ska ju köpa tillbaka Quicken också. Min lilla plutt.

Bra att veta

Här kommer lite som är bra att veta om man ska tävla med sin ponny. Nämligen klasserna.

Klasserna i hoppning

Alla höjder för tävling inom hoppning.

A-ponny  
LD = 50 cm 
LC = 60 cm 
LB = 70 cm  
LA = 80 cm, det högsta en A-ponny får gå.

B-ponny 
LD = 60 cm 
LC = 70 cm 
LB = 80 cm 
LA = 90 cm 
MSV B = 100 cm, det högsta en B-ponny får gå.

C-ponny 
LD = 70 cm 
LC = 80 cm 
LB = 90 cm 
LA = 100 cm 
MSV B = 110 cm 
MSV A = 120 cm, det högsta en C-ponny får gå.

D-ponny 
LD = 80 cm 
LC = 90 cm 
LB = 100 cm 
LA = 110 cm 
MSV B = 120 cm 
MSV A = 130 cm 
Svår = 135 cm, det högsta en D-ponny får gå.

Stor Häst 
LD = 90 cm 
LC = 100 cm 
LB = 110 cm 
LA = 120 cm 
MSV B = 130 cm 
MSV A = 140 cm 
Svår B = 150 cm 
Svår A  = 160 cm 

Man säger dock sällan "LD, LC, Svår B" osv. om häst. Utan (ex.) 110-hoppning, 150-hoppning osv. Så står det i propositionerna med. 

Nytt för i år är att man i propositionerna inför tävling sätter man nu ut höjden i cm även för ponny. Tidigare så stod det t.ex. LA, nu står det för D-ponny 110cm.

En klass kan även heta (t.ex) LD + 5 cm, säger att det är LD för en D-ponny som LD är 80 cm, men då plusar man på 5 cm, så blir det 85 cm istället.

All info kommer här ifrån


Hoppning/teräng

Idag blev det hoppning och teräng eller stavas det terräng? Aja det stod på schemat idag och Dreammagic var hur duktig som helst! Gjorde precis som hon skulle och ingen rivning! Världens bästa ponny. Har anmält oss till en tävling på söndag eller en pay-n-jump bra början liksom. Ska iallafall bli hur kul som helst. Vi ska hoppa 90cm också kallat LC. Ska bli kul! Nu blir det stallfix.

Angående Silversoul

Just nu vill jag komma ut på tävlingsbanor med Dreammagic och satsa på henne. Få henne till toppen och bygga upp muskler. Det kräver att jag lägger fokus på henne. Jag kommer ha kvar Silversoul men skaffa en medryttare åt henne. När jag är redo kommer jag rida henne mer och mer men just nu kommer jag bara rida henne 1 gång per vecka, kanske 2 gånger. Jag har hittat en super duktig tjej som också kommer tävla Silversoul. Det ska bli kul att se deras resa tillsammans och följa. På det här sättet är det dessutom lättare för mig att se vad min häst behöver träna på. Tjejen är sjukt duktig och kommer troligtvis rida igenom Dreammagic nån gång per månad. Jag ser en sjukt stor chans till det här och tror att det kommer bli riktigt bra. Jag kommer kunna träna och tävla Dreammagic och verkligen lägga fokus på henne och samtidigt veta att Silversoul utvecklas och tränas på ett grymt sätt. Tjejen kommer imorgon och hon heter Anna. Ska bli kul att se hur långt de kommer. 

Delux sett

Nu har det kommer ett till delux sätt till jorvik och den här gången var det Moorlands tur. Måste säga att de lyckats riktigt bra. Hjälmen är ju bara såååååå snygg för att inte tala om tröjan, yummi! Hoppas det inte är super dyrt bara. Har alltid velat ha en brun hjälm. Det är så många outfits som "förstörs" med svart hjälm. Jag har ju bruna stövlar så det är ju ett måste den bruna hjälmen. Sen tycker jag att det nya T-shirtarna eller vad man nu säger är riktigt snygga eller iallafall några. De nya morab hästarna blir ju också spännande att se. Hoppas de har en annorlunda man. Lite drömmare här;)


Header

Gud jag måste verkligen göra en ny header. Har ju fortfarande älskade Whispie på. På tal om Whispie så saknar jag han sjukt mycket. En lugn och skön kille som höll ställningarna. Men aa hästar kommer, hästar går så är det bara:( 

Galoppträna

Ska snart galoppträna båda hästarna. Båda behöver få lite kondis och jag vill ut på lite galopptävlingar med Dreammagic. Får se hur det går med tanke på att jag inte galopptränat på år och dagar typ men aja. Hoppas det går bra;)

You can't take me

Här har vi den! 
 
Inte bästa kvallitén men aja ni får nöja er. Blev faktiskt riktigt nöjd med den. Glöm inte följa mig på youtube! 

sparar film

 Just nu håller jag på och sparar en film som kommer upp här. Jobbat hårt med filmen och jag lovar det kommer fler!
 

Silversoul

Igår skrev jag på papper för Silversoul så nu bor skönheten hos mig. Fakta om henne kommer!
 

Fort Pinta championat

Seriöst nu ska de göra ett till championat i Fort Pinta! Jag orkar inte mer. Snart kommer det vara championat heeeela tiden och över allt.
Bild lånad av Esmeralda Silverforce 

Namnskylt

Jag har ny namnskylt nu! Blev faktiskt riktigt nöjd med den. 
Tycks?

WTF?

Det blev mass utloggning och när jag loggade in igen så är inte Whispie där! Måste relogga. Tänk om jag inte får tillbaka honom!

Svårt beslut

Jag har ett riktigt svårt beslut. Dreammagic och Midnightwhisper har börjat bråka. De bits & sparkas. Jag vill inte att nån av de ska jag göra sig illa men jag vill ju inte sälja Midnightwhisper. Vad tycker du jag ska göra?

Instagram

Jag har nyss skapat ett nytt instagram konto! 
Det kommer vara starstable tävlingar på det, det heter @dagensfinastestarstable priserna kommer vara 1 shoutout och länk till bloggen här i min blogg! Länken kommer finnas tills nästa tävling är avgjord och det kommer stå dagens finaste starstable på länken. Låter det bra? Komentera om du har idéer på teman och sånt.

Vem är jag?

Hur mycket vet ni egentligen om mig? Typ inget. Ja så är det. Nu tänkte jag berätta om mig och min resa. 
 
När jag var liten bodde jag med min mamma, pappa och storesyrran Jenny Skydawn. Pappa fick jobb på en annan ö och var tvungen att flytta. Sen dess så har jag aldrig träffat min pappa ända sen några veckor tillbaks gick jag i Silverglade skola. Skolan var liten och det var viktigt att vara cool. Jag behandlade inte mina vänner bra och hade svårt att vara mig själv.
 
 
        Jag försökte springa ifrån mina problem och allt var en stor röra. Jag fick nog och bytte skola. Att byta skola är det bästa jag gjort i hela mitt liv. Seriöst. Nu går jag i Baronessans skola och jag har lärt mig att vara ärlig. Fram för allt mot mig själv. Jag har lärt mig att hantera vänner med respekt. Nu tar jag emot problem och löser de. Det var mitt största framsteg i hela mitt liv!

Tagga

Taggar GC nu inte tävlat det på år och dar men nu kör vi!

Tjejen

Idag vilar min plutt. Han är ju ändå på ett ganska nytt ställe och istället rider jag Dreammagic. Vi ska mysa barbacka och rida till GÅD. Mysigt. Äntligen lite tid med bara min tjej, hon behöver ju otroligt mycket kärlek.

shiiit

Slog personligt bästa på hollow woods-tävlingen med Whispie O.o

studeodag

Idag har jag studeodag så det blir mycket bogging! På schemat står det markarbete för Whispie och teräng för Magic. Ska göra ett schema för veckan också;)

grrr

har gjrt färdigt headern nu och kan inte ladda upp den-.- Gud vad trött jag blir.

Designen

Håll ut! Min header kommer. Och ny presentation med båda hästarna. Jag har precis bestämmt hur headern ska se ut så nu ska jag fota lite och kolla om jag hinner göra headern.
Den jag har nu.

Header

Headern jag har nu är bara tillfällig! Jag kommer göra en ny finare. Kännde att jag var tvungen att göra en header med Whispie och Dream på. Men somsagt header kommer. Ska också fixa header till Jorvik Models och lite sånt. 

Hård träning

Jag måste börja hård träna Whispie. Han stod ju ett tag innan han såldes eller Gretchen tappade ju tävlings lusten så hon red mest ut och hård träna typ inget med honom så han har inte så mycket muskler men jag har anmält mig och Whispie till en hopptävling redan på fredag. Om vi inte känner oss redo hoppar jag Dream istället men jag tror att Whispie och jag kommer klara oss. Det är iallafall 70 cm vi ska hoppa.

Dressyr nurå

Nu ska jag träna dressyr på Whispie och sen hoppa Dream.

sötisen


hästarna i boxarna och godnatt


Druidtränng

Blir till att träna druidträning nurå! Är fortfarande inte färdig med den xD

Midnightwhisper

Whispie tycker jag låter lite för gulligt typ så jag har bestämmt mig för att kalla honom för Midde. Ibland kommer jag kalla honom Whispie och ibland Midde. Bara så ni vet liksom.

Whispie

Idag har jag köpt  Midnightwhisper som även kallas Whispie. Whispie är en riktigt tävlingsponny som många smälter för. han har hoppat LB och är D-ponny. Han bode förut i Fort Pinta och där tävlade tror det eller ej Gretchen honom. Han är 9 år alltså född 2004. Han är inte bara duktig i hoppningen utan också i dressyr där har han tävlat LC.

Testryttare?

Nej jag blev inte testryttare uten riktigt sur på starstable. De verkar bara ha valt de med stora ss bloggar.  Är inte det dumt? Tänk på oss med mindre bloggar. Ska aldrig vi få testa nya saker?